Online netdating – sandhed og løgn

Online netdating

Der er en tiltagende tendens til, at folk ikke opfører sig på samme måde når de færdes på de sociale platforme på nettet som de gør ude i den virkelige verden. Det virker til at det filter og den fornemmelse vi har for andre folk og deres følelser ryger direkte ud ad vinduet, når vi kommunikerer på nettet frem for ansigt til ansigt.

Det er en kedelig tendens, men du kan vende den til din fordel, når du leder efter en partner til netdating.

Vær selv ærlig

Er du selv helt ærlig i din profil har du et godt grundlag for at finde en, der passer til dig og som er interesseret i den du er. Men gå ikke ud fra at andre har den samme tilgang til personlig fremstilling på deres profiler.

Du skal selvfølgelig ikke lukke helt af og være afvisende og mistroiske over for alle, der kontakter dig, men vær for din egen skyld lidt mådeholden og tilbageholden i din tilgang til nye bekendtskaber.

Der er lavet en lang række studier af den måde folk fremstiller sig selv, når de bruger nettet som datingplatform og de viser, at vi har en tendens til at pynte på profilerne. Tænker du efter vil du måske opdage, at du selv har gjort det samme.

Hvad lyver vi om?

Der peger umiddelbart i retningen ad, at kvinder oftest vælger at trække et par år fra alder og vægt mens mændene mere lægger til deres løn og når de bliver over 50 også trækker fra alderen.

Det danner et klart billede af, at vi ikke tror vi er gode nok som vi er og derfor forsøger at fremstille os selv på en måde vi selv mener er mere attraktiv for det modsatte køn.

Det kan også sagtens være, at det virker som udgangspunkt, men det bliver hurtigt svært at opretholde, hvis du pludselig skal på date en eller flere gange med den samme person, der tror du er 15kg lettere og ditto år yngre.

På samme måde er det svært at opretholde facaden om den høje indtjening – og ofte unødvendigt også.

Den løgn, der ofte kommer fra mændene, er forskellen på at søge forhold og sex. På datingsites er det som ofte ikke sex der søges men forhold – og derfor forventes det også af mange, at daten går ud på at lære hinanden at kende og finde ud af om der er grundlag for mere og ikke om at komme i bukserne på hinanden. Det er der andre platforme til.

Hvordan undgår du de værste løgnere?

Kort sagt; du kan ikke gardere dig 100%, for ofte er de både kloge, charmerende og hurtigt videre. Alt i alt er online dating et spørgsmål om tillid, både til de mennesker du vælger at tage på date med men også til dig selv og din mavefornemmelse. Stol på dig selv og lyt til din mavefornemmelse, så kan du ikke gå helt galt i byen – og nyd de sjove, spændende, romantiske, underlige og venskabelige dates du kommer ud på.