En rask krop er lig med en sund krop

En rask krop er lig med en sund krop

Hvad er det første du tænker på, når du hører ordet sundhed? Måske tænker du på mad, din krops ydre udsende, lykke eller noget helt andet. Faktum er, at der findes utallige meninger omkring sundhed, og hvad det indebærer. Medierne bombarderer os konstant med gode råd om, hvordan vi skal leve sundt, og det er som regel aldrig de samme råd. Den ene artikel kan fortælle, hvordan restriktiv spisning er vejen frem til sundhed, mens den næste fortæller, at man skal lære at slippe tøjlerne lidt mere for at få et sundere sind.

Er du forvirret? Det er ikke så svært at forstå. Uanset om man er en sundhedsfreaks, som følger alle de forskellige trends, eller man absolut ikke gider beskæftige sig med det, så kan de fleste dog blive enige om, at en rask krop er lig med en sund krop.

Sundhedssystemet tager sig af den vigtigste form for sundhed

Når sygdommen rammer, vil kroppen begynde at føles svagere og mere udsat, og selv de små ting i hverdagen kan virke uoverskuelige. Uanset om man er blevet ramt af influenza eller en livstruende sygdom, så vil de fleste ikke føle sig særlig sunde under sygdomsforløbet. Dette på trods af, at man ellers lever et aktivt liv. For med sygdom mister man ofte den energi og styrke, som normalt får en gennem hverdagens strabadser.

Heldigvis er vores sundhedssystem så langt fremme, at de fleste sygdomme kan behandles i dag. Sundhedspersonalet bliver dygtigere og dygtigere, og der bliver forsket på livet løs i de sygdomme, man ikke har fået bugt med endnu. Det er disse dygtige mennesker, som opretholder den vigtigste form for sundhed, nemlig vores helbred. Når kroppen derfor føles svag og umedgørlig, kan du trygt lægge dine hænder i det danske velfærdssystem, som vil gøre sit ypperste for at gøre dig rask igen.

Bliv klogere på dit helbred via sundhed.dk

Det er ikke kun personalet, som bliver dygtigere. Det digitale system har også gennemgået en kæmpe udvikling gennem de senere år. Med den nye offentlige sundhedsportal sundhed.dk, har patienterne mulighed for at læse om sygdomme, symptomer og behandlinger. På hjemmesiden kan man ligeledes søge efter behandlere, ligesom man kan holde sig opdateret på sin egen sundhedsjournal. Her kan du f.eks. se hvilke vaccinationer, du har fået, hvad lægen har skrevet om din sidste konsultation, eller hvilken medicin du har recept på.

Sundhedsportalen har ikke kun gjort det nemmere for dig som patient, det har også gjort arbejdet for behandlerne meget mere omgængeligt. Her kan lægerne f.eks., med hjælp fra lægehåndbogen, blive klogere på de forskellige slags sygdomme. Samarbejdet mellem de forskellige sygehuset og klinikker er også blevet betydeligt bedre, da behandlerne har fået lettere adgang til deres patienters journal og dermed bedre kan se, hvad andre behandlere har skrevet.

Alt i alt er vi rigtig stolte af vores sundhedsportal, som hjælper os med at gøre folk raske og dermed forbedre den almene sundhed blandt den danske befolkning.